2015-01-22

Du toit des anciennes arènes de Barcelone, une façade nous a intrigué...








La "casa Fajol" est un bâtiment moderne situé au numéro 20 rue Llanca. 
Il est réalisé par l'architecte Josep prat et Granerin 1912.



La Casa Fajol, coneguda popularment com a Casa de la Papallona, és un edifici modernista situat al carrer Llançà núm. 20 de Barcelona, entre el Parc de l'Escorxador i la Gran Via de les Corts Catalanes. L'interès de l'edifici recau sobretot en el seu coronament en forma de papallona semicircular feta en trencadís de colors, i que dóna el nom popular a la casa. Va ser construïda entre 1911 i 1929 per l'arquitecte Josep Graner Prat. Era propietat de Salvio Fajol. Es considera un edifici d'interès històric i artístic de Barcelona.[1]
La Casa Fajol es troba devant de la plaça de toros Las Arenas (plaça d'Espanya). Fins al 2009 era visible des del fons del Parc de l'Escorxador, la plaça Espanya i part de la Gran Via. Amb la reforma de l'edifici de Las Arenas, per a convertir-lo en centre comercial, s'hi ha afegit un annex que cobreix completament la Casa Fajol, de manera que ja només és visible des del tros del carrer Llançà que queda devant, i molt més estret, daquest annex. Des del carrer Llançà ja no es veu l'edifici modernista de les Arenes, i també en queda coberta una part tant des del parc de l'Escorxador com de la banda de la plaça Espanya.


L'intérêt de l'édifice réside principalement dans son "papillon couronne" de forme semi-circulaire en mosaïque de couleurs. Casa Fajol signifie: "le sarrasin".
 Il est considéré, a juste titre, comme un bâtiment d'intérêt historique et artistique de Barcelone.

Aucun commentaire: